O odvaze a důvěře

Milé moje,

jen seberte odvahu a vykročte dále. Buďte přímé, modlete se a dodržujte řád. Nemluvte příliš, říkejte jen to, co je opravdu potřebné. Uvědomujte si stále Boží přítomnost – tak si budete moci být jisté, že všecko, co děláte, je v pořádku.

Modlete se velice a modlete se dobře, protože Pán je dobrý a nedovolí, aby vašich překážek bylo přespříliš.

Pán nás nikdy neopustí, vždyť bez něj bychom všechny těžkosti, které nám život staví před oči, nezvládly. Ale je třeba usilovat, abychom byly stále dokonalejší, to znamená abychom stále více měly na paměti mocnou Boží pomoc a více skutky než slovy spolu s matkou Terezií opakovaly, že „Bůh sám dostačí.“

Neměly bychom se starat, jestli naše jednání přináší kýžené výsledky, víme přece, že Bůh často dokáže i ze zlého vytěžit cosi dobrého a že někdy dopouští, že se nám nedaří, jak bychom samy chtěly, protože v nás pozoruje příliš mnoho strachu o zdar díla: vy ale přece nejste samy, žijete s Ježíšem a to vám má stačit. Důvěřujte mu.

Doufám, že chápete, jak velice vás mám ráda – nepřeji si než vidět vás už svaté. Ať vašemu jednání vévodí pokora -tato svatá ctnost vám otevře cestu k velikému pokoji. Buďte dobré, trpělivé, pokorné, aby s vámi náš dobrý Bůh mohl zacházet jako se svými pravými nevěstami – aby vám mohl nadělit do života i kříž, protože uvidí, že neklademe přitom překážky jeho záměrům a že z něj dokážeme vytěžit pravý poklad.

Kráčejme tedy s velkou otevřeností po královské cestě kříže, na níž nás předešel náš Snoubenec. On je na ní s námi a bude s námi stále, aby nás posiloval a byl naší oporou. Učme se ve všem rozpoznávat jeho dar.

Když to bude zapotřebí, Pán nás přijde utěšit. Jemu odevzdejme všechna naše trápení a starosti, s jistotou, že nás v nich nese – není tu lepší cesty než předložit mu je modlitbou.

Modlete se stále a modlete se dobře. Modlete se, abyste došly osvícení. Modlete se stále, jako dříve, důvěřujte v Boží ochranu a pomoc. Modlete se za všechno a všechny.

Nestavme zbytečné překážky Božím záměrům, které nám neustále staví před oči, nabudeme tak jistoty, že všechno, co se děje, je k větší Boží slávě.

Buďte dobré, milé dcery, usilujte, abyste dospěly ke svatosti, ať to stojí, co to stojí. To přece pro vás chtěl Ježíš od věčnosti.

Do nejsvětějšího srdce Ježíšova vás v modlitbě vkládá a v něm spočívá

vaše srdečně vás milující matka

Terezie Marie od Kříže

Zanechte komentář